Icon Transparent Dark

DESPRE MINE

Cateva cuvinte despre mine si aventura "Calator Cu Vantul". In 2015 am cumparat primul velier si am decis sa ma mut definitiv la bord, cu dorinta de a naviga in jurul lumii.

Ciprian Popica

Ciprian Popica

navigator | fotograf | filmmaker | scriitor

Sunt fotograf, filmmaker si scriitor liber profesionist, pasionat de navigatia cu vele. In 2015 am cumparat primul velier si am decis sa ma mut definitiv la bord, pentru a naviga in jurul lumii si a documenta calatoria.

M-am nascut in Brasov, pe 4 Septembrie 1980. O mare parte din copilarie mi-am petrecut-o alaturi de bunici in Marcus, un mic sat din Judetul Covasna. Ciudat ca un copil crescut la munte ce se juca toata ziua prin padure, sa se indragosteasca de mari si oceane. Din fericire nu sunt singurul, iar in partea de jos a paginii gasiti alti trei navigatori Romani, doi dintre ei deasemenea originari din Brasov.

Calator Cu Vantul

Am copilarit citind carti si urmarind filme despre aventuri si exploratori. Nu este de mirare ca am avut mereu dorinta de a naviga in jurul lumii. Imi aduc si acum aminte, de prima vizita la Marea Neagra in jurul varstei de noua ani. A fost dragoste la prima vedere. Mama nu era prea incantata de atractia mea pentru mare si de dorinta mea de a-mi petrece viata pe mare.

Am fost mereu uimit de cartea lui Francis Chichester despre calatoria lui in jurul lumii la bordul velierului sau Gipsy Moth IV. Apoi ceva mai tarziu am descoperit documentarul lui Yves Gelinas despre aventura lui in jurul lumii la bordul velierului Jean Du Sud. Prin 1988 imi aduc aminte de un vecin ce ma lasa sa ascult pe ascuns emisiunile inregistrate de la Radio BBC ( era ilegal in Romania la acea vreme ), despre Jimmy Cornell si calatoria sa in jurul lumii la bordul velierului Aventura. Uite asa au trecut aproape treizeci de ani in care ardea in mine dorinta de a fi pe ocean.

Am inceput cu pasi mici si un loc de munca pe vase de croaziera. Ma simteam bine sa fiu mereu pe apa, insa lipsea aventura si libertatea. Am cunoscut oameni minunati, dar ma simteam la fel ca in comunismul din Romania inainte de 89′. La un moment dat prin 2014, am luat decizia de a ma muta la Miami. La scurta vreme aproape din greseala, am ajus sa imi implinesc visul de treizeci de ani, de a avea propriul meu velier.

Prima mea calatorie la bordul velierului a durat aproape o luna de zile. Pe vremea aceea citeam cu drag articolele scrise de Teresa Carey despre navigatie si viata la bordul unui velier mic. Calatoria mea de o luna mi-a placut atat de mult, incat la sosire am decis imediat sa ma mut definitiv la bordul velierului. Un pic mai tarziu, am decis sa incerc sa imi implinesc un alt vis … cel de a naviga solitar in jurul lumii.

Restul … va urma in articolele de pe blog.

Mai sunt multi altii, insa ei sunt mai aproape de sufletul meu, in mare parte Romani.