Icon Transparent Dark

Echipamentul Meu

Echipamentul meu pentru foto si video in 2022. Echipamentul pe care il folosesc pentru a filma videoclipurile si pentru fotografie.

Creatorii video, sau fotografii spun mereu ca echipamentul nu conteaza, dar folosesc mereu doar echipamente scumpe. Sunt de acord cu ei, dar am si pus in practica acest lucru. Cu siguranta voi inlocui si eu treptat echipamentul pe care il folosesc, pentru a oferi continut de mai buna calitate. Pentru moment, acesta este echipamentul meu pentru foto si video in 2022. Echipament folosit pentru a realiza videoclipurire pentru YouTube, cat si pentru fotografia de peisaj.

Canon EOS M50

Aceasta este pentru moment, principala camera pentru foto si video. Trebuie inlocuit cu ceva mai bun, dar momentan bugetul meu nu este de acord cu asta. Mai am o camera M50 de rezerva.

Canon EOS M-50
Canon EOS 550D

Canon EOS 550D

Canon EOS 550D a fost un partener de incredere mult timp. Imi este greu sa renunt de el. Momentan este doar camera de rezerva pentru video, cand nu am nevoie de functia de autofocus disponibila pe M50.

Canon EF 50mm f1.4

Unul dintre obiectivele mele preferate, pentru orice fel de fotografie. Acesta nu lipseste niciodata din geanta foto.

Canon 50mm f1-4
Canon 50mm f1-8

Canon EF 50mm f1.8

Obiectivul meu de rezerva. Folosit mai ales pentru video pe Canon 550D. Uneori folosit si ca lentila principala pentru fotografie.

Samyang 35mm f1.4

Chiar daca are doar focus manual, acest obiectiv este de asemenea preferatul meu. L-am folosit in foarte multe proiecte video pana acum. Perfect si pentru fotografia de peisaj.

Samyang 35mm f1-4
Canon 15-45mm

Canon EF-M 15-45mm f3.5-6.3

Folosesc rar acest obiectiv pentru fotografie, poate doar cand am nevoie de un unghi mai deschis. In general il folosesc doar pentru filmari. Are o focalizare silentioasa si rapida, perfect pentru vlogging.

Adaptor Obiective EF-M / EF / EF-S

Nu mi-a placut niciodata faptul ca aproape toate camerele noi au mereu o alta montura. Am inteles deja ca totul este din dorinta de a vinde cat mai multe produse. Pentru a rezolva problema la Canon M-50, folosesc un adaptor pentru obiective EF / EF-S.

Canon M to EOS Adaptor
Lens ND and Polarizer Filters

Filtre ND Si Filtre Polarizante

Mereu utile pentru video si fotografie. Va trebui sa investesc mai mult in filtre si obiective. Deocamdata am doar un set de filtre ND si filtre polarizante nu foarte scumpe, pentru obiectivele pe care le folosesc.

Tascam DR-60 D Recorder

Nu folosesc prea mult acest recorder, in general conectez microfonul direct la camera, dar de multe ori mi se pare foarte util. Mai ales cand vreau sa inregistrez sunetul separat, sau pentru podcast-uri si voiceover.

Tascam Sound Recorder
Rode Video Mike

Rode Microfon Video

Acesta este microfonul Rode original din comert. Folosesc o versiune modificata, care este putin mai robust. Am facut si o husa personalizata de protectie impotriva vantului. Pana acum am fost foarte multumit de acest microfon.

Lumina Video LED

Doar o simpla lumina video cu LED folosita la filmari. Este modificata, pentru a putea utiliza diferite surse de alimentare. Are si cateva filtre de diferite culori pentru panoul frontal.

LED Video Light
F-V DC100 Video Light

Lumina Video LED F&D DC100

Aceasta este o lumina video mai veche pe care o folosesc uneori pentru video. Initial era pe lampa cu halogen. Am inlocuit-o cu o lampa pe LED si am adaugat conexiunea pentru alimentare din diferite surse.

Insta360 One x2

Pentru mine aceasta este cea mai buna camera de actiune rezistenta la apa de pana acum. O folosesc foarte mult la filmari, mai ales pe vreme foarte rea, pentru a oferi o perspectiva diferita in anumite filmari. Din cand in cand, o mai folosesc si pe post de „drona”.

Insta360 One X2
Tripod

Trepied - Fancier WT3716

Un trepied ieftin pentru a fi folosit atunci cand filmez cu doua camere. Este numai bun si pentru fotografia de peisaj. Vreau sa il inlocuiesc cu unul mai bun la un moment dat. Imi doresc mult unul mai mic, mai robust si de asemenea, mult mai usor.

Panza Din Microfibra

Doar o panza obisnuita din microfibra pentru curatat obiectivele si filtrele. Am o multime ascunse prin fiecare „colt” al gentii fotografice.

Microfiber Lens Cloth
Dust Brush

Perie Pentru Praf

O simpla pensula pentru vopsit, volosita pentru a curata praful de pe obiective. Mult mai practica se pare, decat tubul de aer comprimat ce-l foloseam inainte. Mai am una pe care o folosesc pentru curatarea generala a echipamentului.

5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x